Amenajari spatii comerciale

Cititi mai multe despre birouri de sticla.

Reclamele sunt sufletul comertului si procesul prin care se ademenesc clientii nu se opreste aici. Pentru multe persoane acest proces incepe chiar din fata vitrinei sau la intrarea in magazin. Cu ajutorul specialistilor am gasit cateva aspecte importante de care este bine sa tineti cont atunci cand amenajari spatiile comerciale.

Aceste sfaturi tin mai mult de optimizarea atmosferei din magazin care se poate materializa prin incasari mai mari.

Amenajari spatii comerciale

Pentru mai multe informatii accesati si paginile cum se amenajeaza un spatiu comercial, amenajare spatiu comercial cu buget redus si cum amenajam un spatiu comercial de succes.

Lumina este un element cheie atat pentru interior cat si pentru exterior. Pentru o mai buna iluminare a vitrinelor se utilizeaza reflectoarele cu halogen sau cu iodura metalica, incastrate sau pe sina cu o putere mult mai mare decat a unui bec normal. Lumina se concentreaza pe produse pentru a le evidentia.

Lumina este importanta atat le interior cat si la exterior si uneori este bine ca luminile din interior sa fie diferite fata de cele exteriorare dar daca din afara lumina pare difuza si creaza o impresie de spatiu intunecat clientii pot sa creada ca magazinul este inchis.

In acleasi timp lumina din interior se adapateaza si la conceptul magazinului. In cazul in care se vand televizoare nu este indicata o lumina puternica dar pentru un concept relaxant si prietenos cum ar fi o cafenea se recomanda o lumina usoara care sa dea impresia de confort si intimitate.

Pentru un magazin de bijuterii este recomandata o lumina inchisa la nivel general si o lumina puternica pe produse in functie de temeperatura becurilor. Diamantele necesita o lumina diferita fata de cea utilizata pentru aur.

Pe rafturi trebuie sa existe o iluminare corespunzatoare in asa fel incat sa apara cat mai putine umbre care sa genereze confuzii. Se va face o corelatie intre lumina naturala si cea artificiala care deformeaza produsele.

La amenajarea unui spatiu comercial se ia in calcul si directia de mers a clientilor. Laturile verticale pe directia de mers ar trebui puse in evidenta cu ajutorul unor afise pentru a atrage atentia clientilor. In cazul unor panouri pliabile care au fata dubla putem sa tinem cont si de momentele zilei si de infrastructura din jur. In cazul in care panoul este amplasat aproape de o statie de metrou trebuie ca mesajul sa fie adaptat si fata panoului sa contina si o oferta.